Bow for Clara!

Postet av Anne Hellandris den 14. Mar 2013


"The more I see of men, the more I like dogs"


Clara Bow, en av verdens første sexbomber. Hun ble stevnet for retten for å ha stjålet andre kvinners ektemenn. For et liv, hva? 
Men livet til denne skjønnheten var alt annet enn rosenrødt.





Clara ble født i 1905, til en alkoholisert far og en scizofren mor, så utsiktene var ikke de beste for denne jenta.
Hun slet i oppveksten, og ville så gjerne komme seg vekk og håpet at showbiz var løsningen.  
Da hun som 20-åring bestemte seg for å satse på film ble ikke moren glad.
Hun prøvde  å drepe Clara,  men det stoppet henne ikke; Hun satset hardt, og ble vanvittig populær, og var blant de største stumfilmstjernene. Men livet i Hollywood var ikke slik som hun hadde forventet seg, hun ble utnyttet seksuelt av manageren sin, og fikk nesten ikke noe lønn. Hun måtte alltid jobbe hardere enn sine kollegaer, men til gjengjeld ble hun verdenskjent, var populær blant menn og livet var bra -  For en liten stund.  
Da det ble lyd på filmene dalte populartiteten hennes, like fort som den kom. Etter å ha prøvd på noen comeback orket hun ikke mer,  og pensjonerte seg i en alder av 26 år. Hun giftet seg med countrymannen Rex Bell og fikk to barn.
Men selv om hun nå hadde kommet seg vekk fra sine foreldre og misbruket i filmindustrien så betyr ikke det at livet var bra;
 hun var like mentalt ustabil som sin mor, og som et resultat av dette fikk hun ikke lov til å se sine to sønner.
Hun døde, helt alene, i 1965 av et hjerteinfarkt.





Dette er en utrolig tragisk historie, men jeg syns også at det var dette som gjorde Clara Bow stor. Om man ser på bildene av henne så kan man formelig føle smerten. Selv om hun smiler på bildene er det likevel en aura av tristhet rundt henne og dette er også helt tydelig i øynene hennes.
Men åh, hun var vakker. 





Alle bildene er hentet fra Google


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.